Fodrászat

HAJVÁGÁS

 

A fokozatos, vagy lépcsőzetes haj mozgásba lendül!
 
Hívhatjuk fokozatos, vagy lépcsőzetes hajvágásnak. Akárhogy nevezzük, ez a vágási technika alkalmazható bármely minőségű, szerkezetű vagy méretű hajra. Azonban vannak olyan apró részletek, amelyekre oda kell figyelni. Ha nagyon vékony szálú a haja, vigyázni kell, hogy a hajvégeket ne vékonyítsuk meg nagyon. Egy jó frizurában a fodrász optikailag kellemes átmeneteket hoz létre a különböző hosszúságú részek között. Ha nem így van, akkor a frizura gyorsan egyenetlenné válik.
 
A vékony szálú hajat nem szabad fokozatosra vágni, ha váll alatt ér, mert akkor az alsó réteg túl ritkának fog tűnni.  A rövid, vékony szálú haj nagyon jól néz ki, ha a legrövidebb fedő réteg is legalább 5 cm.  Az ilyen hosszúságú tincsek lágyabban omlanak alá. A fokozatos hajvágás csökkenti a haj súlyát, ezért ideális a sűrű, tömör hajnak. A vállig érő (vagy hosszabb) haj esetében a fül vonaláig érjenek a fokozatok. A göndör fürtök szép rugós tincsekbe állnak a fokozatos frizurában. A fodrásznak itt is optikailag kellemes átmeneteket kell létrehoznia a különböző hosszúságú részek között.
 

HAJFESTÉS

A haj színének megváltoztatása régóta foglalkoztatja az embereket.  A napjainkban használt hajszínváltoztatás lehetőségei sokfélék, mindenki igényét kielégítik.
 
A ma használatos tartós hajfestékek összetétele, használatuk technológiája mind-mind merített a történelem során előtte lévő hajszínváltoztató termékek ismeretéből. Ma már tisztába vagyunk a hajfestés szabályaival, melyeknek betartása a kívánt szín elérését eredményezi. A lakossági hajfestékekkel szemben a professzionális hajfestékek gyakorlott kezekben pontosan olyan árnyalatú, fényességű, színmélységű, hamvasságú hajszínt eredményeznek, melyet előtte megálmodtál magadnak, és kinéztél a színpalettán!

A nagy kérdés inkább az: hogyan őrizhető meg hosszú időn keresztül a megfestett haj színe? Tudva, hogy a különböző vegyszeres munkák, a hajformázások, a környezeti hatások, az időjárási tényezők nagyban befolyásolják a kialakított szín tartósságát, mit kell tennünk ennek érdekében?
 
A festett hajat nagyon fontos ápolni, mivel az eredményt nemcsak a beépített festékanyagok, hanem a haj ápolási foka és maga a frizura is befolyásolja. A festett hajra való termékek nem csupán kondicionálják a hajat, hanem hosszan tartóvá tehetik a hajszínt is.
Ez az ápolás már a hajfestés műveletének befejező részében elkezdődik megfelelő sampon illetve balzsam használatával. Sőt, a hajfestékek esetében is fellelhető rengeteg kedvező újítás következtében már a festék is tartalmaz sokféle ápoló anyagot.
 
A nem megfelelően ápolt festett haj könnyen fakul, és hamar elveszti a ragyogását. Ezért rendkívül fontos a festett haj igényeit szolgáló regeneráló termékek használata nem csak a szalonban, de az otthoni ápolás alatt is.

OLIOSETTA – ammónia mentes hajfestés

 
Megérkeztek az új Oro del Marocco AMMÓNIAMENTES krémhajfestékek argánolajjal!!!
 
Egy korszerű színező krém, ahol egyesül a könnyed ammónia-mentes formula és egy hagyományos tartós krémhajfesték.
A bio argánolaj és az ammónia teljes hiánya bársonyossá teszi a törékeny és érzékeny hajat.A speciális összetevőknek köszönhetően, melyek az argánolaj, E-vitamin, Omega 6 táplálja és védi a haj szerkezetét.
 
Ezek az összetevők azonnal behatolnak a haj szerkezetébe, amely rugalmas és selymes érzést ad, miközben a keverék gazdag, lágy és szépít. Ily módon a szín élénk és a haj egészséges és fényes.
 
Az ODM ammóniamentes krémhajfesték jellemzői:
 
– maximális fényerő és intenzív szín
– az ősz haj 100%-os fedése
– 0% ammónia
– egzotikus és érzéki illat
– optimális biztonságot nyújt a fejbőrnek és kíméli a hajrostokat
– 0% irritáló szag.
 
Elérhető luxus mindenkinek!
 

Legyen Önnek is fontos gyermeke egészsége.

 
Talán nincs is olyan kismama, aki ne hallott volna arról, hogy a terhesség alatti hajfestés, különösen az első harmadban árt a babának. Nem kell keresniük tovább, termékünk teljes biztonsággal alkalmazható a terhesség és szoptatás ideje alatt is.
 
OLIOSETA Oro Del Marocco  100% Ammóniamentes hajfesték, argán olajjal

MELÍROZÁS

 
A melírozás alkalmas arra, hogy a haj színét érdekesebbé tegye, vagy hangsúlyozza a frizura vonalát. Beszélhetünk fóliás melírozásról és fésűs melírozásról . A fóliás melírozásnál nagyobb világosítást érünk el a natúr hajban, fésűs melírrel viszont vékony, természetes csíkokat érhetünk el a frizurában.
 
Szőkítőporral akkor végezzük a melírozást, ha festett a haj, vagy ha a natúr hajban világosabb csíkokat szeretnénk. Festékkel akkor melírozunk, ha natúr a hajszín vagy a festett hajba sötétebb melírokat készítünk. Melírozás célja, hogy az egyszínű hajunkat feldobjuk a világosabb vagy sötétebb tincsekkel, ezáltal frizuránk érdekesebb és fiatalosabb lesz. Így mi magunk is érdekesebbek és fiatalosabbak leszünk így biztosan magunkra irányítjuk környezetünk figyelmét.

SZÁRÍTÁS

 

Sajnos nem mindenkinek adatik meg a sűrű, erős hajkorona. Ám a kevés vagy vékony szálú hajjal is sok mindent lehet kezdeni, hogy ne lapuljon le, legyen tartása, és dúsabbnak tűnjön. Vannak olyan formázási trükkök, melyek segítenek, de, ha jól van levágva a hajad, az adottságaidnak megfelelően, az is nagyon sokat számít.
 

Az egyéniség és a frizura összhangja mellett van még egy nagyon fontos szempont, ami behatárolja a választható előnyös frizurákat: az arc formája. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra és fodrászaink segítenek megtalálni a legelőnyösebb hajviseletet Önnek!