A Bach virágterápia elmélete és gyakorlata

Dr. Edward Bach – a róla elnevezett Bach virágterápia elmélete és gyakorlata kidolgozója – a 70 évvel ezelőtt élt angol feltaláló orvos minden fáradozása és munkája arra irányult, hogy a természetben található gyógynövények eszenciájának használatával végre te is segíthess önmagad lelki problémáin. Rátalálva igazi önvalódra ismét boldog és kiegyensúlyozott életet élhess. A Bach virágterápia hatékonyságának az egyedüli feltétele az, hogy te is újból teljes ember akarj lenni!

A Bach virágterápia területei

Bach virágterápia elmélete szerint lelki hiányosságaid gyakran a következő diszharmonikus állapotokban nyilvánulhatnak meg:

gyengeségkétségbeesésfélelemszenvedésönbizalomhiányhatározatlanságlehangoltságtúlhajszoltságkételkedés önmagadbancsüggedéstürelmetlenség.

Ha van olyan negatív jellemvonásod, amely megtöri harmóniádat, akkor aBach virágterápia növényei segítenek legyőzni személyiséged árnyoldalát és életedet boldogabbá, örömtelibbé és hasznosabbá teszik.

Segít szembesülnöd, lelki problémáiddal és azok felvállalásával. Így kaphatsz csak lehetőséget a belső minőségi változásodra, emelkedésedre, önmegvalósításodra és kiteljesedésedre.

Bach virágterápia segítségével lehetővé válik negatív lelkiállapotaid és problémáid természetes, fokozatos feloldása és végső soron a kibillent lelki egyensúly helyreállítása.

A Bach virágterápia módszerei

Bach virágterápia egy holisztikus természetgyógyászati eljárás, ami azt jelenti, hogy testedre, lelkedre, szellemedre egyaránt hat. Ezt úgy képzeld el, hogy a Bach virágterápia szemléletének az a kiindulópontja, hogy a testi problémáid oka mindig a lelkedben keresendő. ABach virágterápia a lelki egyensúlyod állítja helyre, tehát így az okot kezeli. Miután az ok már nem létezik, így a fizikai szinten megjelent elváltozásaid is helyreállnak, mert belső, lelki erőre teszel szert, és szervezeted öngyógyító erői működésbe tudnak lépni. A Bach virágterápia ezért teljes szintű, oki kezelés lesz számodra és nem tüneti terápia. Így lesz épp lelkednek épp teste is!

Bach virágterápia abban segít, hogy máshogyan lásd problémáidat, hogy ne a körülötted lévő negatív dolgokkal azonosulj, és azokat lásd meg, hanem mindennek a reményteljesebb és pozitívabb oldalát. Így megfelelőbelső lelki erőre szert téve mindig megoldást találsz problémáidra.

Önismeretedre és önmegismerésedre is kedvező hatást gyakorol, ezért alelki egészséged hosszú távú fenntartására is alkalmas. Sokan, akik már próbálták egyszerűen csak úgy hívják a Bach cseppeket, hogy a „tisztánlátó szer”, mivel segít a tudatosodásodban, hogy tisztábban láthasd önmagadat, egész életedet, cselekedeteid értelmét, problémáid okát, saját és a körülötted lévő emberek motivációit.

Az eszenciák egész lényedet harmonizálják, belső nyugalmat adnak és sokszor olyan fokú életörömet, gondtalanságot és a félelmeid olyan fokú hiányát képesek előidézni, mit korábban soha nem tapasztalhattál meg.

A Bach virágterápia hatása

Ha az emberi tökéletesség és teljesség távlataiban gondolkozol, akkorteljes lelki egységed és boldogságod elérésének hét fokozata van a következő sorrendben:

Békesség, Remény, Öröm, Hit, Bizonyosság, Bölcsesség, Szeretet.

Ezeket fokozatosan felszabadítva önmagadban kell megvalósítanod.

Ne feledd! Lelki egészséged a benned lévő harmonikus állapod függvénye.

Bach virágterápia azért hatásos a Te esetedben is, mert lelkiállapotodnak, karakterednek, és egyéniségednek megfelelően specifikus, és személyre szabott terápiában részesülsz.

38 virágeszenciából választjuk ki a neked megfelelő keveréket, amely esetenként 3-6 komponensből állhat. A terápia kényelmes környezetben, egy személyes konzultációkeretében történik. Problémáid okának feltárása után Bach virágterapeutád személyesen készíti el neked a pillanatnyi lelkiállapotodnak legmegfelelőbb keveréket. A gyógyíredet otthon, napi cseppek formájában kell szedned.

Minden ember, ezért Te is, lelki egészségedért felelőséggel tartozol. Ez nem önmagad feláldozását és visszavonulását jelenti a világtól, nem a szépség és a természet élvezetének visszautasítása, hanem éppen ellenkezőleg: minden dolog teljesebb és magasabb szintű élvezetét jelenti!.

Bach virágterápia során újra megtalált boldog és kiegyensúlyozott önmagad segítségével az élet élvezetnek, a megpróbáltatások és a tapasztalatok kalandoknak tűnnek majd neked, mivel csupán fel kell ismerned lelki erődet, hűnek kell lenned önmagadhoz, s minden megoldódik, ahogyan a köd is szertefoszlik, ha kisüt a nap.